Szülőknek nevelésről

Önálló köteteim jelentek és jelennek meg szülőknek és szakembereknek, a Móra Kiadó gondozásában.
https://mora.hu/alkoto/eigner-bernadett-dr

Folyamatban az új, szülőknek szóló három kötetes könyvsorozatom, a Mindent a családról!
Az első kötet 2022 őszén jelent meg, a Móra Kiadó gondozásában, címe: Szülő születik – Így kerüld el a buktatókat!

Újdonság!

2023 októberétől előrendelhető a második kötet is a Móra Kiadó gondozásában: Gyerek születik – Kulcs a biztonságos, örömteli kötődéshez!

Hamarosan a boltokban!

Megjelent kötetek:

Gyerek születik
Kulcs a biztonságos, örömteli kötődéshez

Bevezető áron előrendelhető a Móra Kiadónál: https://mora.hu/konyv/gyerek-szuletik-kulcs-a-biztonsagos-oromteli-kotodeshez/

 

Szülő születik
Teremtsd meg azt a családot, amire mindig is vágytál.

Bevezető áron megrendelhető a Móra Kiadónál: https://mora.hu/konyv/szulo-szuletik-teremtsd-meg-azt-a-csaladot-amire-mindig-is-vagytal/
de kapható a könyvesboltokban is.

A szerzőről
Dr. Eigner Bernadett a saját, integratív játékterápiás és a Játékos Megértő Nevelésre alapozó szülőkonzultációs módszerét alkalmazó pszichopedagógus, gyermekterapeuta. A neveléstudományból és pszichológiából is doktorált szakértő a Vadaskert Alapítvány Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancia szervezésében tart előadásokat és játékterápiás képzéseket szakembereknek.
Fő területén az érzelmi és viselkedési problémákkal küzdő gyermekeknek és családoknak segít a felmerülő nehézségek megoldásában és a kapcsolatrendszerük javításában. Dr. Eigner Bernadett számára a játék varázslatos és mesés világa a harmonikus gyermek-szülő kapcsolat helyreállításának egyik alapeszköze.

A szerzőnek a Móra Könyvkiadó gondozásában korábban megjelent művei:
Szülőknek: Baj van a gyerekkel?! Bajban a szülő?!

Szakembereknek:
Játékterápia 1. A korai szülő-gyermek kapcsolat
Játékterápia 2. Érzelmi és viselkedészavarok, pszichopedagógia

A Szülő születik c. könyv elolvasása arra készteti a szülőt, nagyszülőt, hogy végig gondolja a saját életét. A könyv elolvasásával átérezheti, hogy a szülővé válás milyen óriási felelősség.  A könyv elolvasása során visszatekinthet a saját szüleivel való kapcsolatára, amikor sok esetben valami nem úgy alakult, ahogyan ő szerette volna. Átgondolhatja, hogy mi az, amit a saját családjában mindenképpen másképp, jobban kell tennie, melyek azok a helyzetek, amin tudatosan változtatnia kell. A könyv elolvasásával a szülő megérti, hogy mennyire fontos ismereteket szereznie arról, hogy milyen érzelmi szükségletei vannak egy kisgyereknek. A könyv szerzőjének célja, hogy felismertesse az olvasóval, hogy az életünkben a család szerepe mennyire fontos. Sok ember az élete alkonyán ébred rá arra, hogy nem volt elég jó szülő, nagyszülő. A könyv lehetőséget kínál arra, hogy a segítségével az olvasó és a családtagjai érzelmileg kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet teremtsenek meg maguknak. 

Dr. Korsós Lászlóné Ani szülő, nagyszülő, ny. óvodavezető 

Először is: NAGY GRATULA, szerintem ez egy NAGYON FONTOS ÉS VESZETTÜL JÓ KÖNYV!  Szerintem nemcsak minden leendő, hanem minden gyakorló – főleg kisgyerekes – szülőnek is a kezébe kellene adni. Azt gondolom, hogy teljesen egyértelműen megérdemel egy külön kötetet ez a téma, hogy hogyan is készüljünk fel, miket is vegyünk figyelembe, amikor családot szeretnénk.  

Nagyon tetszik: 

  • a sok praktikus tanács, 
  • a gondold át „dobozok”
  • a „kezdjük a kályhánál” kérdések
  • a rajzok (fészek, család, és más…) nagyon jó eszközök
  • a fejezetek végén az „esszenciák”, összefoglalások is nagyon jók, csakúgy, mint a
  • kérdések önmagamhoz és az üres jegyzetoldalak

Ami nekem részletesebben eszembe jut, azok már szubjektív megjegyzések és sokszor csak az én családomról, gyerekkoromról szólnak, de pont ez mutatja meg, hogy valószínűleg majd másokat is ugyanerre késztet: nézzen magába, a saját családi működésére, és azt megértve, ne féljen változtatni. 

Szóval, számomra az esszencia: ez egy nagyon fontos és fantasztikus könyv, ki kell adni. Örülök, hogy hamarosan megjelenik, és széles körben ismert lesz. 

Hajdu László, pr igazgató, kommunikációs szakember 

Lebilincselően izgalmas és elgondolkodtató könyv nemcsak azok számára, akik babát terveznek, vagy várnak. Mindenkinek szívből ajánlom, aki az önismeret és a tudatos felkészülés útján igazán harmonikus és elfogadó kapcsolatot szeretne kialakítani gyermekével. Számomra a könyv többek között nagy segítség abban, hogy megtaláljam a saját utamat gyermekeim nevelésében, és bátran elinduljak azon az úton

Borbély Enikő, három gyermekes édesanya 

Kutas Csilla

Szívből gratulálok! Hiánypótló könyv lesz!

Csilla Hanuskáné Dobák

Nagyon nagyon jó volt olvasni. Szuper 

Kötelező lehetne minden leendő szülőknek 

Niki Zelend

Csodálatos!  Gratulálok!

A könyved részletébe beleolvastam – szerintem nagyon érdekes , új megközelítés, hiánypótló mű a piacon. Minden leendő és már szülővé vált embernek el kellene olvasnia! Én is megrendelem! 

Üdv, Erika 

MÉDIA

Klasszik Rádió és Jazzy Rádió, Bálint Edina 

http://klasszikradio.hu/cikk/hogyan-lesz-az-olvasas-elmeny/

http://klasszikradio.hu/category/podcast2/

Inforádió – Rozgonyi Ádám

https://infostart.hu/inforadio/konyvpercek/adasok/2022/10/01/a-konyvpercek-magazin-2022-oktober-1-jei-adasa

Magyar Narancs Könyvkritika 

https://magyarnarancs.hu/konyv/lehet-konnyebb-252634

https://www.blogaszat.hu/2022/09/magyar-narancs-ajanlo-tartalomjegyzek_29.html

Könyvmelléklet – kritika

Lehet könnyebb

Dr. Eigner Bernadett: Szülő születik

Írta: Czenkli Dorka 

  1. 09. 28.

Családot bárki alapíthat, gyereke pedig ha nem is mindenkinek, de nagyon sokaknak lehet.

Bár Magyarországon a család fogalma vitatott, biológiai szülőként a nemzőképességen, illetve a termékenységi adottságokon túl nem kell semmilyen feltételnek megfelelni, semmilyen kötelező ismeret birtokába jutni, amikor valaki a gyerekvállalás mellett dönt. Nem úgy örökbefogadás esetén – bár egy 2020-as törvénymódosítás óta ez is csak ajánlás. „Pedig a szülői mesterséget nem lehet csak úgy elsajátítani, ahhoz, hogy jó szülővé válj, nem elég a megérzés, az együttérzés, az ösztönös szülői magatartás, de még a szeretet sem” – írja könyve bevezetőjében a pszichopedagógus, gyermekterapeuta szerző, aki szerint nevelni könyvből ugyan nem lehet, de a szakirodalmak és egyéb edukatív kiadványok vezérfonalat nyújthatnak a felmerülő problémák megoldásásához. Nemcsak a válaszok megtalálásához van szükség információkra, hanem már a jó kérdésfeltevéshez is

Mindent a családról sorozat egymásra épülő, de külön-külön is hasznosítható kötetei a különböző életszakaszokban segíthetnek megtalálni kinek-kinek a saját irányát a szülői lét útján. A Szülő születik a friss szülőket vagy a hamarosan szülővé válókat akarja gondolkodásra sarkallni. Alapvetően a nyilvánvalóan felmerülő, evidens témákat dolgozza fel, de olyan igazságokat, szempontokat, dilemmákat is tárgyal, amelyek nem feltétlenül kerülnek elő. A könyv különböző fejezeteiben a szerző a gyerekvállalás motivációival foglalkozik, azzal, ki hogyan képzeli el leendő gyerekét, hogyan válik egy nő és egy férfi anyává és apává. Számba veszi, hányféle módon, milyen körülmények között lesznek az emberek szülővé, mi a különbség a lelki folyamatok szempontjából, ha tervezett, illetve nem tervezett gyerek születik, emellett a mesterséges fogantatás vagy az örökbefogadás is fontos témája a kötetnek.

Az egyik legérdekesebb rész talán az, amikor a szerző a generációs mintázatokról értekezik, értelmezve a tudattalan motívumait, megvizsgálva, milyen érzések merülhetnek fel a szülővé válás során a saját szüleinkkel, családunkkal kapcsolatosan, és ezekről milyen mentális kép jön létre. Ránéz arra is, milyen anyai és apai párkapcsolati minták, milyen generációs titkok, traumák, esetleg tragédiák lehetnek komoly hatással a gyereket vállalókra. Eigner Bernadett konkrét, átgondolandó kérdésekkel segít, sőt a kötet a saját jegyzeteknek is helyet ad.

A könyv a tudatosságot és a megértést segíti elő. A családi élet, a szülő-gyerek kapcsolat legfontosabb tényezőit, pozitív és negatív történéseket tár elénk, a megoldások megtalálásának szándékával. Minél több információra szert tenni pedig azért fontos, mert a magabiztosság tompítja az ismeretlentől való félelmeket, segít eloszlatni a kételyeket, minimalizálja a kiszolgáltatottságot.

Book24 könyvajánló 

https://book24.hu/hir/letezik-idealis-csalad-dr-eigner-bernadett-szulo-szuletik-teremtsd-meg-azt-a-csaladot-amire-mindig

 

dr. Eigner Bernadett: Szülő születik – Teremtsd meg azt a családot, amire mindig is vágytál!

Mindenkiben él egy kép arról, milyen szülő is lesz, ha egyszer majd a kezében tartja a gyermekét. Az élet azonban néha nagyon messze sodor az elképzeléseinktől és nem igazán tudjuk, hogyan lehetne összeegyeztetni a vágyainkat a valósággal a minél jobb szülőség érdekében. A Mindent a családról sorozat első kötete, Dr. Eigner Bernadett: Szülő születik című könyve a családalapításra készülőknek nyújt segítséget, hogy megtalálhassák a saját irányaikat és megoldásaikat a szülőség rengetegében.

A szülőség egy óriási kaland. Egy olyan utazás, amely egyik oldalon tele van örömteli és boldog pillanatokkal, a másik térfélen pedig olyan kihívásokkal és nehézségekkel, amelyekről kezdő szülőként álmunkban sem gondolnánk, hogy valaha is szembe kell majd nézni velük.

családdá válás folyamatát az sem könnyíti meg, hogy a belsőnkben felépített idilli kép a szülőségről néha igen messze áll a valóságtól. Ez természetesen nem feltétlenül a mi hibánk, de attól még nekünk kell szembenézni a következményekkel.

Egy ilyen élethelyzetben mindenkinek szüksége lehet egy olyan támogató, a „nem vagy egyedül” érzését adó kapaszkodóra, amely irányt mutat és direkt tanácsok helyett a saját utunk és megoldásaink felfedezésében és megtalálásában támogat. Mert ahogy nincs két egyforma gyerek, sem egyforma felnőtt, úgy mindannyiunk szülősége is eltérő a hozott mintákkal, hagyományokkal a hátunk mögött. Ebből viszont egyenesen következik, hogy nem léteznek, olyan általános tanácsok, amely mindenki számára egyformán jól és hatékonyan hasznosíthatóak.

Szülő születik – Teremtsd meg azt a családot, amire mindig is vágytál!

Dr. Eigner Bernadett

Móra Könyvkiadó, 2022.09.26. Móra családi iránytű sorozat

Borító ár: 3 999 Ft    Korábbi ár: 3 039 Ft   Online ár: 2 799 Ft

Kezdő szülőként a legnagyobb felismerésünknek annak kellene lennie, hogy utak, lehetőségek vannak, amelyeket tanulni kell, amelyekből a számunkra lehető legjobbat kell kivenni, hogy családként megteremthessük azt a harmonikus környezetet a gyermekünk és önmagunk számára, amelyre szülőként vágyunk.

A Móra Könyvkiadó gondozásában megjelent Dr. Eigner Bernadett: Szülő születik – Teremtsd meg azt a családot, amire mindig is vágytál! című könyvének középpontjában ez az útteremtés áll.

A könyv egyik fő erőssége, hogy a szerző a bevezetést a szülőségbe tényleg az alapoknál, a családtervezés vágyánál kezdi. Még ma is sokan gondolják azt, hogy gyermekre vágyni természetes dolog. Pedig közel sincs így. A társadalmunk ugyanakkor szereti tabuként kezelni ezt a kérdéskört és így nehéz rálátni arra, esetlegesen milyen okok miatt érezzük úgy, hogy nem feltétlenül akarunk szülőkké válni, nem biztos, hogy akarunk gyermeket vállalni. A kötet ezekről a gondolatokról is kendőzetlen őszinteséggel beszél, amely új hang a szülőség bizonyos kérdésköreit tabuk közé soroló világunkban.

A másik erőssége a kötetnek, hogy a szülőséget nemcsak az anyai szerephez köti, hanem külön fejezetekben foglalkozik az apák helyzetével, az apai mintákkal, feladatokkal, az apa részéről feldolgozásra váró múltbeli kötődésekkel.

A könyv utolsó fejezetét a pszichopedagógus és gyermekterapeuta az ideális család képének szenteli. A szerző több oldalról is körbejárja a témát, hogy megmutathassa: mindenkinek a saját családja az ideális, amelyet a családtagok közösen alakítanak olyanra, amely harmóniát, biztonságot ad mindannyiuk számára és hogy egy ilyen környezetben nincs reménytelen és érthetetlen helyzet, mert mindenre van megoldás.

Baj van a gyerekkel?! Bajban a szülő?! Hatékony módszerek a nevelési helyzetekhez

Baj van a gyerekkel, nehezen kezelhető? Állandóan csatároztok, folyamatos a feszültség? Teljesen el vagy keseredve?
VAN SEGÍTSÉG!
Mit tehetsz szülőként, ha a gyereked:
– nem fogad szót, felesel
– ha folyton balhézik, izeg-mozog, nyugtalan
– ha bánt másokat, akár téged is, üt-ver, csíp, harap, üvölt, kiborul, erőszakos
Ha szülőként meg akarod érteni:
– mit miért tesz a gyereked
– milyen ördögi körökben, harcokban vagytok benne
– ha egy kis nyugalomra és családi harmóniára vágysz?
MINDEZEKET MEGTUDHATOD A KÖNYVEMBŐL! Hatékony módszerek a nevelési helyzetekhez.
Kifejezetten a szülők legszélesebb körét érintő kérdésekről, problémákról írok, gyakorlati tanácsokkal, ötletekkel, javaslatokkal, hogy mit hogyan tegyél, hogy a helyzet megváltozzon, és a családi csatatér családi játéktérré változhasson!
Szülőknek és szakembereknek egyaránt szóló könyvem itt rendelhető meg (de általában kapható a könyvesboltokban is): https://mora.hu/konyv/baj-van-a-gyerekkel-bajban-a-szulo-zsebkonyv-szuloknek-gyorssegely-a-problemak-megoldasahoz-a-jatek/

Könyveim

Legújabb kötet előrendelhető

Kapcsolat

Contact Form Demo (#3)

Újdonság