Szakkönyvek

Önálló köteteim jelentek és jelennek meg szülőknek és szakembereknek, a Móra Kiadó gondozásában.
https://mora.hu/alkoto/eigner-bernadett-dr

Játékterápia I.
A korai szülő-gyermek kapcsolat


A játék kapcsolat, kölcsönös érzelmi kommunikáció, együttműködés, a legkorábbi időszaktól kezdve. A korai szülő-gyermek kapcsolatról és az érzelmi, viselkedési problémák kialakulásáról szól a Játékterápia című módszertani sorozat első darabja, amelyhez szorosan kötődik a második kötet. Hosszabb utat kell bejárnunk, mert a bajok, kapcsolati félresiklások gyökerei a legkorábbi időkbe nyúlnak vissza. Dr. Eigner Bernadett kézikönyve ahhoz nyújt segítséget, hogy megismerkedjünk azokkal a korai fejlődési, kapcsolati folyamatokkal, érzelmi és szociális fejlődési csomópontokkal, amelyek meghatározóak a harmonikus, örömteli kapcsolat alakulásában. És azokkal a tényezőkkel is, amelyek veszélyeztethetik, traumatizálhatják a gyermek fejlődését, társas kapcsolatainak alakulását. Tartsunk hát a szerzővel ebben az utazásban, amelyben időben visszafelé haladunk, hogy megtaláljuk azokat a pontokat, ahol megbomlott a harmónia, tévútra kerültek kapcsolatok. Csak így segíthetünk érző szívvel, hatékonyan és tudatosan a játék erejével és varázslatával.
A két kötet szervesen összefügg, az irodalomjegyzék is a 2. kötet végén található meg.
Kapható a könyvesboltokban, kedvezményesen megrendelhető a kiadónál:
https://mora.hu/konyv/jatekterapia-1-a-korai-szulo-gyermek-kapcsolat/

Játékterápia II.
Érzelmi és viselkedészavarok, pszichopedagógia

A Játékterápia II. szervesen kapcsolódik az első kötethez, ezért érdemes egyben kezelni a kettőt. Az első rész a korai kapcsolati folyamatok fejlődésével és zavaraival foglalkozik, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy a későbbiekben érzelmi és viselkedészavarok alakuljanak ki. A nem optimális korai környezeti hatásokra adott reaktív válaszok, védekezések rejtetten elraktározódnak a személyiségműködésben. Ezekről a zavarokról és mielőbbi felismerésük módjáról, a korai játékos intervencióról olvashatunk ebben a második kötetben. Az érzelmi és viselkedészavarokkal hazánkban elsősorban a gyógypedagógia tudományán belül a pszichopedagógia foglalkozik. A szerző magas szintű szakmai felkészültséggel és gazdag gyakorlati tapasztalattal igyekszik eligazítani olvasóit ezekben a témakörökben. Különleges fejezet a játékos korai interakció- és kapcsolati diagnosztika, a szerző saját módszerét, a Korai Diádikus Interakció Kódrendszert (KDIK) is bemutatja, mellyel a lehető legkorábbi időszakban már felismerhetők a kapcsolati és egyéb patológiák felé vezető út gyanújelei. Fogalmak, kategorizációk, osztályozási rendszerek, patológia és diagnosztika, valamint korai játékos intervenciós eszközök, módszerek bemutatása kerül a fókuszba ebben a kötetben. Kapható a könyvesboltokban, kedvezményesen megrendelhető a kiadónál:
https://mora.hu/konyv/jatekterapia-2-erzelmi-es-viselkedeszavarok-jatekos-korai-intervencio/

Keresés

Könyveim

Legújabb kötet már rendelhető

Kapcsolat

Contact Form Demo (#3)

Bernadett számomra igazi lelki és szakmai támasz a szülőség fontos és meghatározó kérdéseiben. Beszélgetéseink során számtalan olyan fontos szempontra világított rá, ami alapjaiban megváltoztatta a gyermekneveléssel kapcsolatos gondolkodásmódomat. Óvodás kisfiammal lehetőségünk nyílt arra, hogy járjunk hozzá játékterápiára, amit a kisfiam végtelenül élvezett. Számára a hét egyik fénypontja volt, hogy mentünk ‘Bernadetthez’. Én is nagyon élveztem a játékot, nagyon szeretünk hozzád járni! És azt is érzem a kisfiamon, hogy gyógyító hatása van. Neked köszönhetően egészen másképpen tudom látni és megélni az egész anyaságot, a gyerekeimhez fűződő kapcsolatomat. Mérhetetlenül hálás vagyok a sok jó tanácsért. Köszönöm, köszönöm!!
B. Enikő
Édesanya

Újdonság

Gyerek születik